Inulin (prebiotik vlakno)

  • 100% inulin u prahu iz korijena cikorije
  • fini prah, bez okusa i mirisa
  • dobro topljiv u vodi, s vodom stvara gel
  • gel izaziva osjećaj sitosti, preporuka za redukcijske dijete
  • regulira apsorpciju glukoze iz crijeva
  • hrana za dobre probavne bakterije (probiotike)
  • olakšava probavu i probleme opstipacije
  • pogodan za čišćenje crijeva
  • porijeklo sirovine Belgija

13,13  (98,93 kn)

OPĆENITO

Inulin je polisaharidno vlakno koje biljkama predstavlja energetsku rezervu. Kemijski pripada skupini fruktana, inače neprobavljiv za ljudski organizam. Industrijski se najčešće proizvodi iz korijena cikorije.

Topljiv je u vodi s kojom stvara geloznu strukturu, bijele je boje, blago slatkastog ili bez okusa. Inulin za ljudski organizam nema energetsku vrijednost.

ČEMU SLUŽI INULIN?

Inulin se najčešće koristi kao prebiotik za oplemenjivanje kvalitete različitih proizvoda u svrhu regulacije probave, tjelesne težine ili glukoze u krvi. Prebiotici su hrana za dobre crijevne bakterije (probiotike). Probiotici reguliraju probavu i sprječavaju loše bakterije u crijevima. Inulin u maloprodaji najčešće dolazi u jogurtima kao dodatak raznim bakterijskim kulturama.

Kemijska formula inulina u kontaktu s tekućinom stvara gel zbog čega se koristi u prehrambenoj industriji kao zgušnjivač. U medicini se zbog sposobnosti geliranja koristi za rješavanje problema opstipacije ili kao sredstvo za čišćenje prije dijagnostičkih pretraga probavnog sustava.

Intravenski apliciran inulin se desetljećima koristi kao zlatni standard za procjenu funkcije bubrega.

UČINAK INULINA NA ORGANIZAM

Uloga u regulaciji tjelesne težine i glukoze u krvi dolazi iz sposobnosti geliranja. Kemijska veza glukoze i fruktoze u polimernom lancu inulina s tekućinom stvara geloznu, sporo probavljivu strukturu. Gel se u probavnom sustavu sporo kreće, mehanički širi crijeva i izaziva osjećaj sitosti. Inulin se može kombinirati sa različitim redukcijskim dijetama u svrhu mršavljenja. Izazivajući osjećaj sitosti rezultira manjim ukupnim dnevnim unosom hrane.

Osim osjećaja sitosti, apsorpcija hrane je usporena, što dovodi i do nižeg stupnja povećanja glukoze u krvi i niže potrebe za lučenjem hormona inzulina nakon obroka. Inulin se stoga preporuča svim osobama koje imaju problema sa povišenim šećerom u krvi

Gel osmotski navlači vodu iz tijela u probavnu cijev, stolica postaje mekša i konačna ekskrecija stolice bitno lakša.

Preporučena opća dnevna doza inulina za blagotvorni učinak na probavni sustav i regulaciju glukoze iznosi 5-10 grama dnevno uz obrok. U slučajevima problema s opstipacijom, kroničnim zatvorom, tvrdom stolicom ili za čišćenje prije dijagnostičkih pretraga preporučena doza iznosi 15-20 grama dnevno.

TEHNOLOGIJA

Proteos Inulin je čisti inulin u prahu. Sirovina koju koristimo proizvedena je od strane belgijske tvrtke Cosucra iz korijena cikorije uzgojenog u Belgiji. Proizveden je u skladu sa ISO 22000 sustavom kontrole kvalitete i ne sadrži ikakve aditive, boje ili dodane tvari. Proteos u vlastitom pogonu u Zagrebu pakira Cosucra inulin u izvornom obliku u maloprodajna pakiranja. Dokumentacija u prilogu.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Inulin (prebiotik vlakna), dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 250 grama | 50 serviranja.

Cijena po serviranju: 0,26 eura.

Sastojci: 100% inulin (vlakno korijena cikorije Cichorium intybus L.).

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 mjerica): 5 grama inulina.

Upute za upotrebu: 1 mjericu otopiti u vodi ili željenoj tekućini i popiti odmah.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom. Konzumiranje 15-20 grama praha inulina dnevno može izazvati proljev i probavne smetnje.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Cosucra, Belgija, EU.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Inulin (prebiotik vlakno)”

×

Pozdrav!

Za chat kliknite na agenta. Izravan Whatsapp (Viber, Telegram, Signal) broj za kontakt 00385922503889. E-mail za kontakt info@proteos.hr.

× Poštovanje, dostupni smo, kako možemo pomoći?