DOSTAVA

Ponuđeni načini dostave:

  • osobno preuzimanje u Proteos trgovini u Zagrebu
  • dostava GLS-om (preporučeno)
  • dostava putem GLS paketomata
  • dostava putem Tiska

1. OSOBNO PREUZIMANJE U PROTEOS TRGOVINI

Sve napravljene narudžbe je moguće osobno preuzeti i plati u Proteos maloprodajno-veleprodajnoj trgovini u Zagrebu, adresa Čulinečka cesta 123. Narudžba putem web stranice i potom osobno preuzimanje ili preuzimanje u ime nekoga (uz prethodnu napomenu prilikom izrade narudžbe) jednostavan je način kako se osigurati da proizvod bude na zalihi prilikom dolaska u trgovinu. Sve napravljene narudžbe s preuzimanjem u Proteos trgovini, a ne preuzete na dan naznačen za preuzimanje bez za to danog valjanog razloga, obrisat ćemo iz sustava istekom dana označenog za preuzimanje.

2. DOSTAVA PUTEM GLS DOSTAVNE SLUŽBE (preporučeno)

Proteos usluge d.o.o. za obavljanje usluge dostave ima sklopljen važeći ugovor sa GLS Croatia d.o.o. prijevozničkom tvrtkom. GLS obavlja uslugu dostave paketa na području cijele Republike Hrvatske putem vlastitih vozila i špeditera. Iznimka mogu biti pojedini otoci ili udaljena mjesta gdje GLS može koristiti usluge Hrvatske Pošte prema aktualnim GLS uvjetima poslovanja.

Svi narudžbe napravljene do 14 sati idu na utovar u GLS vozilo isti dan. Za narudžbe napravljene nakon 14 sati ne možemo garantirati hoće li ići na utovar u GLS vozilo isti dan ili idući radni dan. Napominjemo da ako je dan i vrijeme narudžbe petak nakon 14 sati, tada je najvjerojatnije da će narudžba na utovar u GLS vozilo ići tek u ponedjeljak, obzirom da GLS preko vikenda ne radi. U praksi, maksimalno ćemo se potruditi da sve narudžbe napravljene preko tjedna za našeg radnog vremena (9-19 sati) u okviru naših tehničkih mogućnosti i nadležnosti budu predane špediciji na dostavu isti radni dan.

Od trenutka utovara u GLS vozilo do trenutka dostave na kućnu adresu u praksi najčešće prođe cca 24 sata, tj. većina narudžbi bude na dostavi idući radni dan. Ako je narudžba utovarena u petak, tada će na dostavi biti najranije u ponedjeljak. Zbog prirode posla dostave, dostave na specifične zone poput otoka, uvjeta na cestama ili prirode preko granične dostave u Dubrovačko-neretvansku županiju, ne možemo garantirati da će paketi obavezno biti dostavljeni u roku 24 sata. U praksi, ako se ne radi o otocima, udaljenim mjestima i preko graničnoj dostavi, većina paketa bude dostavljena najkasnije u roku 48 sati, osim vikendom kada GLS ne radi.

Primatelj paketa će po predaji paketa u GLS sustav dobiti SMS obavijest na priloženi broj mobitela sa informacijama o planiranom vremenu dostave i iznosu za plaćanje. Prije dostave paketa dostavljač će obaviti i telefonsku najavu dostave na priloženi kontakt broj telefona.

Ukoliko GLS dostavljač ne pronađe primatelja paketa na adresi i ne uspije se putem telefona dogovoriti za lokaciju isporuke, paket se vraća na nadležni GLS depo. GLS depo nisu uredi Hrvatske pošte već udaljena skladišta paketa na pojedinim lokacijama u Hrvatskoj. GLS ne može ostaviti neuspješno dostavljene pakete u uredima Hrvatske pošte za naknadno preuzimanje.

Paket je moguće preuzeti na GLS depou uz prethodni dogovor s nama ili GLS-om, u suprotnome paket ide na ponovni pokušaj dostave naredni radni dan. Ukoliko se paket niti naredni radni dan ne uspije dostaviti i ne preuzme na GLS-depou, paket će se vratiti natrag nama.

Proteos usluge d.o.o. zadržava pravo teretiti primatelja paketa za trošak neuspjele dostave ukoliko paket bez obrazloženja ili najave ne bude dostavljen i vrati se natrag nama.

Ukupni trošak GLS dostave po paketu iznosi 5,30 eura sa PDV-om, a za sve narudžbe proizvoda u vrijednosti iznad 40 eura dostava je besplatna.

Prilikom izbora GLS dostave paketa plaćanje naručenih proizvoda je moguće izravno gotovinom GLS dostavljaču u trenutku dostave.

Molimo vas da paket u trenutku dostave prije prihvaćanja dostave i prije plaćanja otvorite i pregledate je li proizvodi odgovaraju naručenima. Nakon što je paket prihvaćen i plaćen, smatra se da je dostava narudžbe uspješno obavljena i Proteos usluge d.o.o. zadržava pravo ne prihvaćanja daljnjih reklamacija o krivo poslanim proizvodima.

3. DOSTAVA PUTEM HRVATSKE POŠTE

Nažalost nismo više u mogućnosti ponuditi uslugu slanja putem Hrvatske pošte, obzirom na nevjerojatno visoke cijene troškova slanja putem HP-a.

4. DOSTAVA PUTEM GLS PAKETOMATA

GLS osim usluge izravne dostave na vrata pruža uslugu preuzimanja paketa u lokalnom GLS paketomatu, na kojem je ujedno moguće i plaćanje pouzećem.

Za ovaj način dostave vrijede svi prethodno navedeni parametri obrade i predaje paketa kao pod točkom 2. osim što u ovom slučaju GLS neće pokušavati dostavu na kućna vrata izravno primatelju, već će paket ostaviti u naznačeni GLS paketomat.

Ovaj način dostave je možda najviše pogodan korisnicima koji se nalaze u neposrednoj blizi GLS paketomata.

Napominjemo da GLS paketomata nema po cijeloj Hrvatskoj, stoga prvo provjerite na ovom linku lokacije paketomata.

Cijena i uvjeti slanja paketa vrijede kao i za točku 2.

5. DOSTAVA PUTEM TISKA

Dostava paketa putem Tiska je moguća isključivo uz prethodnu uplatu ukupnog iznosa narudžbe na naš račun. Tisak ne nudi uslugu plaćanja pouzećem, stoga nije moguće platiti narudžbu prilikom preuzimanja na kiosku ili paketomatu Tiska.

Narudžba će biti predana na kiosk Tiska isti dan po primitku uplate na naš račun. Kupac će dobiti povratno putem e-maila ili SMS-a tracking broj paketa Tiska i očekivano vrijeme dostave.

U praksi, očekivano vrijeme dostave putem Tiska iznosi 2-3 radna dana.

Napominjemo da prije izbora ove metode dostave, provjerite šifru i adresu kioska Tiska na koji želite primiti narudžbu na ovom linku.

Cijena dostave putem Tiska iznosi 5,30 eura sa PDV-om za narudžbe vrijednosti manje od 40 eura. Za sve narudžbe iznad 40 eura dostava je besplatna.