Magnezij (citrat prah)

  • Čisti magnezij (iz magnezij citrata)
  • Bez okusa, bez aditiva i sladila
  • Dobro topljiv u vodi
  • Odlična apsorpcija, fiziološka kompatibilnost i djelovanje
  • Farmaceutska USP / Ph. Eur. kvaliteta sirovine
  • Njemačka proizvodnja sirovine – Jungbunzlauer

18,44  (138,94 kn)

OPĆENITO

Magnezij je mineral koji se ubraja u elemente prijeko potrebne za normalno funkcioniranje organizma. Potrebno ga je unositi hranom, jer ga tijelo ga ne može samostalno proizvesti. Redovita dnevna potreba iznosi 350-400 mg. Široko je prisutan u raznim vrstama hrane.

Unosi se dodacima prehrani ukoliko prehrana nije redovita, raznovrsna i potpuna kako bi zadovoljila dnevne potrebe.

ČEMU SLUŽI MAGNEZIJ?

Magnezij je u tijelu uključen u preko 300 procesa. Važan je za pravilno funkcioniranje mišićnih stanica, lokomotornog sustava, živčanih stanica, srca i krvožilnog sustava, stvaranje hormona, proizvodnju energije i funkciju skoro svih enzima.

Nedostatak može izazvati cijeli niz promjena, poput umoraslabosti, malaksalosti, mišićnih grčeva, promjene u radu srca, promjene u funkcioniranju živčanog sustava, krvožilnog sustava… Također, određena stanja i bolesti mogu dovesti do povećanih potreba za magnezijem, poput intenzivnog mišićnog rada, ozljeda, kirurških zahvata, kroničnih bolesti, lijekova, ovisnosti.

UPOTREBA U SPORTU

U sportu je važan zbog uloge u mišićnoj kontrakciji, proizvodnji energije iz masti i ugljikohidrata, sintezi proteina i hormona. Utvrđeno je da mišićna aktivnost smanjuje razinu magnezija. Istraživanja stavljaju naglasak na važnost dnevnog unosa u preporučenim količinama bilo iz hrane ili dodataka prehrani. Nema znanstvenih radova koji bi ukazali na korist od unosa u količinama većima od preporučenih.

Magnezij unesen kroz dodatke prehrani može pomoći u lakšem zadovoljavaju dnevnih potreba u uvjetima nepravilne ili promijenjene prehrane. U sportu su takve situacije česte tijekom priprema za natjecanja, intenzivnih treninga više puta dnevno, putovanja i trajanja višednevnih natjecanja.

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE

Magnezij u dodacima prehrani dolazi u nekoliko tehničkih oblika, tj. spojeva (magnezij oksid, magnezij citrat, magnezij klorid…). Spojevi se međusobno razlikuju po udjelu magnezija, fizikalnim svojstvima, apsorpciji u organizam (biodostupnosti), metabolizmu i djelovanju.

Proteos koristi trimagnezij citrat sirovinu njemačke proizvodnje (Jungbunzlauer). Trimagnezij citrat se proizvodi kombinacijom magnezija i limunske kiseline. Najčešće je korišten oblik u dodacima prehrani i farmaceutskoj industriji zbog stabilnosti praha, fizikalnih svojstava poput topljivosti i kompresibilnosti u tablete, visoke biodostupnosti i potencijala djelovanja.

Sirovina je USP / Ph.Eur. akreditirana i od 2006. godine je prepoznata kao sigurna za zdravlje prema FDA GRAS programu. Dolazi u obliku fino granuliranog bijelog praha, udio magnezija 16%, bez mirisa i okusa, relativno dobro topljiva u vodi, odlično topljiva u kiselinama (npr. sok limuna ili naranče), visoke biodostupnosti, fiziološke kompatibilnosti i djelovanja. Dokumentacija u prilogu.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Magnezij (iz magnezij citrata), dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 200 grama | 80 serviranja.

Cijena po serviranju: 0,23 eura.

Sastojci: 100% magnezij citrat

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1/2 mjerice = 2.5 grama magnezij citrata): 375 mg magnezija 100% preporučenog dnevnog unosa.

Upute za upotrebu: 1/2 mjerice otopiti u vodi ili željenoj tekućini i popiti odmah. Preporuča se otopiti ga u toploj vodi intenzivno miješajući ili u kiselini poput soka limuna ili naranče.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom. Strogo ne preporučamo unositi više od 1/2 mjerice dnevno. Veće doze lako mogu imati laksativni učinak.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Jungbunzlauer, Austrija, EU.

Dokumentacija:
Specifikacija
Izjava o alergenima

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Magnezij (citrat prah)”

×

Pozdrav!

Za chat kliknite na agenta. Izravan Whatsapp (Viber, Telegram, Signal) broj za kontakt 00385922503889. E-mail za kontakt info@proteos.hr.

× Poštovanje, dostupni smo, kako možemo pomoći?