Proteos je hrvatski brend sportske prehrane osnovan 2013. godine u ŽELJI razvoja dodataka prehrani namijenjenih profesionalnim sportašima i rekreativcima u čiju će kvalitetu, podrijetlo sirovine, način proizvodnje i očekivane rezultate imati puno povjerenje.

Svim populacijama sportaša možemo ponuditi široku paletu proizvoda proizvedenu u vlastitom proizvodnom pogonu u Zagrebu, laboratorijske kvalitete, jasno deklariranog podrijetla sirovine, certificirane zdravstvene ispravnosti i vidljivog očekivanog rezultata.

Proteos proizvodi sportašima MOGU pomoći u napretku, istovremeno bez straha pred nadolazećim doping testovima.

Paleta proizvoda nastala je rukovodeći se željama i potrebama korisnika. Svjesni smo da svaki korisnik očekuje vrhunsku kvalitetu suplemenata i maksimalni rezultat za uloženi trud i novac, stoga ĆEMO nastaviti biti okrenuti primarno i isključivo korisniku, uvijek bespredmetno ustrajati na kvaliteti i uvijek inzistirati na povećanju performansi kao krajnjeg učinka suplementacije. To je Proteos ideja osnivanja, misija i misao vodilja u budućnosti. 

Svi Proteos proizvodi nastaju u Zagrebu, na adresi Čulinečka cesta 123 u vlastitom proizvodnom pogonu. Cjelokupni proces proizvodnje akreditiran je sukladno HACCP i ISO 9001 sustavima kontrole kvalitete i kontinuirano pod nadzorom nadležnih državnih tijela i institucija.

Prilikom izbora sirovina rukovodimo se vrlo jednostavnim i principijelnim načelom, koristimo samo onaj nivo kvalitete sirovina kojeg bismo i sami bili voljni konzumirati. Ono što mi prvi ne bismo htjeli da nam netko prodaje, jednostavno ne ide u Proteos proizvode. Jedan od uopće temeljnih razloga nastanka Proteosa je upravo bilo nezadovoljstvo ponuđenom kontrolom kvalitete suplemenata na domaćem tržištu. Tako zadanim načelima nerijetka je činjenica da Proteos nivo kvalitete sirovina i postupanja s njima prelazi iznad zakonskog okvira potrebnog u proizvodnji dodataka prehrani (konkretno npr. USP/FCC nivo kvalitete kreatina, kofeina, magnezija ili aminokiselina).

U globalu, sirovine koje koristimo dijele se na:

životinjskog podrijetla (whey, kazein, mlijeko u prahu, bjelanjak)
biljnog podrijetla (zob, grašak, inulin)
anorganskog (kemijskog) podrijetla (kofein, kreatin, bcaa, glutamin, arginin, ostale aminokiseline, magnezij isl)

U slučaju sirovina životinjskog i biljnog podrijetla primarno biramo isključivo sirovine iz Hrvatske (npr. zob) ili ukoliko ih nema u domaćoj proizvodnji tada iz Zapadne Europe, npr. whey od Volac-a, granulirani bjelanjak od Bouwhuis Enthoven, kazein od Ingredia-e.
U slučaju sirovina anorganskog podrijetla tada je primarni parametar izbora sirovina USP/FCC nivo kvalitete, kakav je inače postavljen za proizvodnju lijekova, dodataka prehrani i aditiva hrani u zapadnim zemljama. I u ovom slučaju primarno biramo izvore sirovina u Zapadnoj Europi (npr kreatin, karnitin, magnezij, izomaltuloza). Nažalost, u određenim slučajevima proizvodnje nekih sirovina (npr. kofein, neke aminokiseline, beta alanin) izvora jednostavno nema u Zapadnoj Europi, pa vodeći se USP/FCC parametrima koristimo sirovine iz ostatka svijeta.

Elementarni protokol kontrole kvalitete proizvodnog procesa je takav da svaka sirovina ulazi u pogon sa odgovarajućim COA listom i LOT brojem proizvođača sirovine. Radnim nalogom se povezuje LOT broj sirovine sa internim Proteos LOT brojem gotovog proizvoda, a koji se nalazi naveden na Proteos ambalaži i pohranjuje se u 3 kontrolna uzorka. Svaki Proteos izlazni račun ima na sebi naveden LOT broj isporučenih proizvoda. Kontrolni uzorci se čuvaju do isteka roka trajanja šarže.
Na ovaj način, u slučaju prijave eventualnog problema sa nekim od naših proizvoda, možemo točno istog trena utvrditi kada i od kojeg LOT broja sirovine je proizvod nastao, kontrolno analizirati pohranjene uzorke, te ukoliko se pokaže problem valjan, detektirati kojim sve kupcima imenom i prezimenom je proizvod otišao i neposredno u vrlo kratkom roku povući proizvod sa tržišta.
Dokumentiranje COA i ulaznog LOT broja sirovine, veza kroz radni nalog sa izlaznim LOT brojem Proteos gotovog proizvoda, pohrana kontrolnih uzoraka do isteka roka trajanja, te dokumentiranje LOT broja na izlaznim računima (maloprodajnim i veleprodajnim) kompletno zaokružuje kontrolu kvalitete proizvodnog procesa i sljedivost svakog pojedinog Proteos proizvoda.

Naša usmjerenost prema krajnjim korisnicima i briga o zaštiti njihovih interesa, upravo se najviše očituje kroz kontrolu kvalitete sirovina, proizvodnog procesa i gotovih proizvoda, te detaljnu analitiku radi mogućnosti pravovremenog reagiranja u slučaju eventualnih neželjenih incidenata.

Glavni pokretač razvoja Proteos brenda u budućnosti će kao i do sada biti briga o krajnjem korisniku kroz stručnu korisničku podršku, praćenje razvojnih trendova kontrole kvalitete i primjena suvremenih metoda u realnom prostoru i vremenu.

Ivo Dokoza
voditelj HACCP tima

dr. med.

Ivan Paić
voditelj proizvodnje

dipl. ing.

Hana Ševčešin
P.r.

dipl. novinar

Jasna Jeličić
knjigovodstvo

dipl. oec.

Puni nazivPROTEOS USLUGE d.o.o. za usluge
OIB92576214959
Matični broj04109716
MBS060303601
Lokacija sjedištaVukovarska 59, 21000 Split
Lokacija pogonaČulinečka cesta 123, 10000 Zagreb
Temeljni NKDG4791 Trgovina na malo preko pošte ili interneta
Pravni oblikDruštvo s ograničenom odgovornošću-kratica d.o.o – prema Zakonu o trgovačkim društvima
Osobe ovlaštene za zastupanje
IVO DOKOZA – član uprave
IBAN i računi banaka
HR4524840081107436123 – RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
Podrijetlo kapitalaDomaće sa 100 % udjelom domaćeg kapitala
Temeljni kapital20.000,00 kn – uplaćen u cijelosti
Datum i mjesto osnivanja15.10.2013., Split

Čulinečka cesta 123, Čulinec, 10000 Zagreb

Telefon: 01/ 55 20 932             Mobitel: 092/250-3889
E-mail: info@proteos.hr

Kako do nas?

Iz smjera zapada Slavonskom avenijom skrenuti lijevo na križanju Slavonske avenije i Čulinečke ceste. Na semaforu stoji oznaka Dubrava lijevo. Potom samo pratiti Čulinečku cestu u dužini cca 2 km. Nalazimo se sa desne strane Čulinečke ceste.

Iz smjera istoka Slavonskom avenijom skrenuti desno na križanju Slavonske avenije i Čulinečke ceste. Na semaforu stoji oznaka Dubrava desno. Potom samo pratiti Čulinečku cestu u dužini cca 2 km. Nalazimo se sa desne strane Čulinečke ceste.

Iz grada ili Sesveta Branimirovom cestom skrenuti za Čulinec, potom zaokružiti Intespar i kroz podvožnjak dalje pratiti Čulinečku cestu u smjeru juga u dužini cca 500 m. Nalazimo se sa lijeve strane Čulinečke ceste.

Iz grada ili Sesveta Avenijom Dubrava skrenuti za Čulinec i dalje samo pratiti Čulinečku cestu u smjeru juga. Nakon podvožnjaka kod Interspara samo pravo još cca 500 m. Nalazimo se sa lijeve strane Čulinečke ceste.

Pošalji nam poruku

    Odgovor slijedi u roku max 24 sata.