Bjelanjak

 • čisti protein bjelanjka u prahu
 • neutralnog okusa i mirisa, dobro topljiv u vodi
 • bez ikakvih aditiva i sladila
 • ne sadrži laktozu, masti i ugljikohidrate
 • brza apsorpcija i visok sadržaj BCAA
 • u sportskoj prehrani protein izbora kao alternativa sirutci
 • u kulinarstvu bolja tehnička svojstva od tekućeg bjelanjka
 • pogodan za izradu svih tipova hrane i međuobroka
 • podrijetlo sirovine: Bouwhuis Enthoven, Nizozemska.

59,00  (444,54 kn)

Proteos Bjelanjak je čisti bjelanjak u prahu, bez okusa i mirisa, bez aditiva i sladila. Sadrži 84% proteina (čisti albumin), bez masti i ugljikohidrata. Porijeklom je iz kokošjih jaja. Sitno granulirane je strukture, što omogućava dobro otapanje u vodi i manje pjenjenja.

Albumin je prema aminokiselinskom profilu visoko kvalitetni izvor proteina. Koristi se kao referentna točka u definiranju parametra biološke vrijednosti drugih proteina (BV 100).

U sportskoj je prehrani bio protein izbora i zlatni standard prije početka masovne upotrebe proteina sirutke. U odnosu na whey protein, blago sporije je apsorpcije i sadrži nešto manje BCAA. Prednost mu je, u odnosu na whey, to što ne sadrži laktozu, masti i ugljikohidrate. Životinjski je protein izbora kod sportaša koji su intolerantni na laktozu ili iz nekog razloga izbjegavaju sirutku.

U kliničkoj je prehrani, zbog visokog udjela proteina i kvalitete aminokiselinskog profila, bez ugljikohidrata i masti, protein izbora u prehrani osoba koje boluju od dijabetesa ili imaju problema sa regulacijom glukoze u krvi. Pogodan je i za prehranu svih ostalih pacijenata kao alternativa proteinu sirutke.

U prehrambenoj industriji koristi se za izradu svih tipova hrane u koju ide bjelanjak iz jajeta. U domaćinstvu se može, u svakoj prilici, koristiti kao odlična zamjena za tekući svježi bjelanjak. U odnosu na tekući bjelanjak, prah sadrži značajno više proteina (prah je čisti koncentrirani protein), bitno je dužeg roka trajanja, postojan je pri sobnoj temperaturi i boljih teksturnih i vezivnih svojstava.

Proteos Bjelanjak kao sirovinu koristi čisti Bouwhuis Enthoven Low Whip bjelanjak u prahu. Sirovina je proizvedena u Nizozemskoj, prema ISO 22000, BRC, GMP+ standardima. Proteos u vlastitom pogonu u Zagrebu samo vrši direktno prepakiranje bjelanjka iz sirovinskih pakiranja u gotov proizvod, bez ikakvih modifikacija.

Proizvod ne sadrži GMO sastojke, niti su isti korišteni u proizvodnom procesu.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Bjelanjak u prahu, bez okusa.

Neto količina u pakiranju: 1 kg (33 serviranja).

Cijena po serviranju: 1 kg | 59,00 eura (1 mjerica – 1,78 eura).

Sastojci: 100 % bjelanjak u prahu.

Alergeni: bjelanjak.

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g: 1600 kJ / 381 kcal; masti 0 g, od kojih zasićene masne kiseline 0 g; ugljikohidrati 0 g, od kojih šećeri 0 g; vlakna 0 g; proteini 84 g; sol 3.4 g.

Prosječna hranjiva vrijednost na 30 g (1 mjerica): 480 kJ / 114 kcal; masti 0 g, od kojih zasićene masne kiseline 0 g; ugljikohidrati 0 g, od kojih šećeri 0 g; vlakna 0 g; proteini 25.2 g; sol 1.02 g.

Upute za upotrebu: pomiješati 1 mjericu s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah. Mjerica (30 g) u pakiranju.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Bouwhuis Enthoven, Nizozemska.

Pakira: Proteos usluge d.o.o., Čulinečka cesta 123, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Specifikacija: Bouwhuis Enthoven Low whip specifikacija

Analitika:

 1. Bouwhuis Enthoven bjelanjak analiza,
 2. Bjelanjak u prahu, bez okusa, mikrobiološka analiza,
 3. Bjelanjak u prahu, bez okusa, analiza udjela proteina.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bjelanjak”