Taurin

  • 100% farmaceutski taurin
  • čisti prah, odlično topljiv u vodi
  • bez aditiva i sladila
  • bez okusa
  • USP, FCC, GMP nivo kvalitete

13,13  (98,93 kn)

OPĆENITO

Taurin je aminokiselina koja uključena u niz fizioloških funkcija u probavnom sustavu, staničnim membranama, mišićnim stanicama, međustaničnim prostorima, živčanom sustavu, embrionalnom rastu i općem razvoju organizma. Nastaje konverzijom iz cisteina, lako je topljiva u vodi (10.48 g/100 mL), nije gradivni element u strukturi proteina, već djeluje samostalno nalik neurotransmiterima.

TAURIN I FIZIOLOGIJA

Taurin nije esencijalna aminokiselina, odnosno tijelo ga može samostalno sintetizirati, stoga se ne smatra važan u ljudskoj prehrani. U prehrani dolazi primarno iz mesa ili ribe, a važnost mu se očituje u pojedinim životinjskim vrstama (npr. mačke) čiji metabolizam ga ne može sintetizirati. Manjak taurina zbog predispozicije vrste ili genetski uvjetovan kod ljudi očituje se u problemima s funkcijom srca, mišićnog sustava, živčanog sustava i vida. Taurin moguće može pomoći u stanjima poput dijabetesa, depresije, zatajenja srca ili razvoja kognitivnih sposobnosti, ali istraživanja su općenito vrlo malobrojna i neujednačenih rezultata.

UPOTREBA U SPORTU

Taurin se u sportu povezuje sa učinkom na beta oksidaciju masnih kiselina, izdržljivost u biciklizmu i antioksidativno djelovanje. Znanstveni radovi su također malobrojni i diskutabilnih rezultata. Oko taurina da bi bio učinkovit je diskutabilna i dnevna doza. Prema EU legislativi maksimalno dopuštena dnevna doza iznosi 1 gram, dok se u znanstvenim radovima često koriste i nekoliko puta veće doze.

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE

Proteos Taurin je 100% taurin farmaceutske čistoće. Koristimo isključivo sirovinu Qianjiang Yongan Pharmaceutical, tvrtke koja je trenutno najveći svjetski proizvođač taurina. Qianjiang posjeduje sve ključne certifikate farmaceutske industrije, uključujući JP8, JP15, USP32, GB14759-93, CP2005, QMS, ISO9001, GMP. Dokumentacija u prilogu.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Taurin, dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 200 grama | 200 serviranja.

Cijena po serviranju: 0,06 eura.

Sastojci: 100% taurin.

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: 2 mjerice = 1 gram taurina

Upute za upotrebu: konzumirati 1 gram (2 mjerice) dnevno. Pomiješati s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom. Maksimalna dopuštena dnevna doza taurina iznosi 1 gram.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Qianjiang Yongan Pharmaceutical, PRC

Dokumentacija: Specifikacija

Video o taurinu na Proteos YouTube kanalu: Taurin video.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Taurin”