L-lizin

  • 100% lizin u prahu
  • farmaceutska čistoća
  • bez okusa i mirisa
  • bez aditiva i sladila
  • USP akreditirana sirovina

19,77  (148,96 kn)

OPĆENITO

L-lizin je esencijalna aminokiselina, sastavni dio bjelančevina u tijelu. Otkrivena je 1889. godine kao sastavni dio kazeina u mlijeku. Potrebno ju je unositi hranom, tijelo je ne može samostalno proizvesti. U hrani najčešće dolazi iz mahunarki.

L-LIZIN I FIZIOLOGIJA

Lizin je prototip građevne jedinice proteina. Osim izgradnje proteina, sudjeluje u apsorpciji kalcija,proizvodnji l-karnitina, enzima, hormona i kolagena, te funkciji imunološkog sustava. 

UPOTREBA

Lizin se najčešće koristi za pokušaj prevencije izbijanja herpes lezija na koži. Laboratorijski je utvrđeno da zaustavlja metabolizam arginina nužan herpes simpleks virusu (HSV) za izbijanje lezija. Prema dostupnim znanstvenim radovima lizin u dnevnoj dozi 3×1 gram moguće smanjuje učestalost pojave herpes lezija na koži. Međutim, nema radova koji bi ukazali na mogućnost kraćeg trajanja aktivnih herpes lezija ako su lezije već aktivne.

Drugi česti razlog upotrebe lizina je pokušaj ubrzavanja cijeljenja rana zbog njegove uloge u sintezi kolagena. Kolagen je međustanično vezivo koje tkivu daje strukturu, elastičnost i čvrstoću. Postoje radovi koji ukazuju da lizin u kombinaciji s argininom moguće ubrzava cijeljenje rana.

Upotreba u sportu u svrhu stimulacije potrošnje masti kroz sintezu l-karnitina nije adekvatno istražena i radovi su vrlo insuficijentni, bez jasnih zaključaka.

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE

Proteos L-Lizin je 100% l-lizin hidroklorid farmaceutske čistoće. Koristimo isključivo sirovinu tvrtke CJ Haide Biotech CO Ltd, certificiranu prema USP, ISO parametrima kvalitete.  L-lizin je čisti prah, bez okusa i mirisa, odlično topljiv u vodi. Dokumentacija u prilogu.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: L-lizin (iz l-lizin hidroklorida), dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 200 grama | 160 serviranja.

Cijena po serviranju: 0,12 eura.

Sastojci: 100% l-lizin hidroklorid.

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: 2 mjerice = 1.25 grama l-lizin hidroklorida (1 gram l-lizina).

Upute za upotrebu: konzumirati 1 gram l-lizina (2 mjerice) dnevno. Pomiješati s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: CJ Haide (Ningbo) Biotech CO. LTD

Dokumentacija: Specifikacija

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “L-lizin”