Arginin

  • 100% čisti arginin alfa ketoglutarat
  • neutralnog okusa, bez aditiva i sladila
  • odlično se otapa u vodi
  • farmaceutske čistoće i kvalitete
  • cilj povećanje protoka krvi kroz mišiće
  • u kliničkoj prehrani pogodan sve formulacije i doziranja

21,10  (158,98 kn) 54,28  (408,97 kn)

Proteos Arginin je čisti 100% l-arginin alfa ketoglutarat (omjer 2:1), bez okusa i mirisa, bez ikakvih aditiva i sladila, odlično topljiv u vodi.

Arginin je ne esencijalna aminokiselina u organizmu uključena u niz procesa povezanih sa imunološkim sustavom, dijeljenjem stanica, lučenjem hormona, izgradnjom tkiva, funkcijom krvožilnog sustava i izlučivanjem štetnih tvari.

U sportu se primarno koristi s idejom povećanja protoka krvi kroz mišiće za vrijeme fizičke aktivnosti. Arginin je izravno uključen u metabolizam dušikovog oksida (NO) koji širi krvne žile. Proširenjem krvnih žila omogućava se veća doprema hranjivih tvari i kisika u mišićne stanice. U svrhu pokušaja širenja krvnih žila unosi se prije treninga. Dodatna ideja upotrebe arginina u sportu je u pokušaju ubrzanja oporavka nakon mišićne aktivnosti. Arginin je izravno uključen u cijeli niz hormonalnih procesa u tijelu uključujući i metabolizam hormona rasta.

Znanstveni radovi na temu povećanja sportskih performansi argininom su vrlo oprečnih rezultata i učinkovitost nije jasno definirana. Također, nisu jasno definirane ni preporučene doze. Preporuka je doziranje u rasponu 5-30 grama dnevno prije ili poslije treninga.

U kliničkoj prehrani uloga arginina na potencijal imunomodulacije, ubrzanje cijeljenja rana i stimulacije imunološkog sustava u borbi protiv karcinoma je od velikog interesa i intenzivno se istražuje. Iako se arginin općenito smatra sigurnom molekulom, učinkovitost i doziranje nisu jasno definirani.

Proteos Arginin sadrži čisti arginin alfa ketoglutarat sirovinu, akreditiranu prema USP / FCC standardima. Farmaceutske je čistoće i kvalitete, gotovo 100% apsorpcije i biodostupnosti. Nivo čistoće i kvalitete prikladan je doziranju i upotrebi u svim kombinacijama u kliničkoj ili sportskoj prehrani.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Arginin, dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 200 g | 40 serviranja; 650 g | 130 serviranja;

Cijena po serviranju: 200 g | 21,10 eura (1 mjerica – 0,52 eura); 650 g | 54,28 eura (1 mjerica – 0,41 eura).

Sastojci: 100% l-arginin alfa ketoglutarat (2:1).

Sastojci u serviranju (1 mjerica): 1 mjerica = 5 g l-arginin alfa ketoglutarata.

Upute za upotrebu: mjericu pomiješati s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah.

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali proizvod može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki iz proizvodnog procesa u tragovima.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Acerchem, EU.

Proizvođač: Proteos usluge d.o.o., Čulinečka cesta 123, 10000 Zagreb, Hrvatska.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Arginin”