Beta alanin

  • čisti 100% beta alanin u prahu
  • farmacetske kvalitete, bez okusa i mirisa
  • bez ikakvih aditiva i sladila
  • neutralizira mliječne kiseline
  • pozitivna uloga u svim uvjetima anaerobnog metabolizma
  • djeluje na sve sportove snage i izdržljivosti

159,00 kn

Očisti

Proteos Beta alanin je čisti 100% beta alanin u prahu, bez okusa i mirisa, bez ikakvih aditiva i sladila, dobro topljiv u vodi.

Beta alanin je neesencijalna aminokiselina, koja u mišićnoj stanici sudjeluje u metabolizmu neutralizacije mliječne kiseline. Količina prirodno prisutna u mišićnim stanicama u uvjetima regularne prehrane je stabilna i nepromjenjiva. Organizam ima kapacitet primiti dodatni beta alanin izravno unesen prehranom. Znanstveni radovi ukazuju na značajno povećanje mišićnih performansi uslijed dodatnog unosa do maksimalnog kapaciteta kojeg mišićna stanica može pohraniti.

Pokazuje pozitivni učinak na sportske performanse u svim sportovima, a pogotovo u sportovima u kojima je velika proizvodnja mliječne kiseline. Sportovi snage i izdržljivosti prema znanstvenim radovima najviše profitiraju od redovite dnevne upotrebe beta alanina.

Preporučeno doziranje je 40-60 mg / kg idealne tjelesne težine dnevno. Pozitivni učinci na performanse se primijete tek nakon 3 tjedna svakodnevnog unosa i zadržavaju se cca 2 tjedna nakon prestanka unosa. Preporuča se konzumirati redovito bez prestanka dok traje sezona priprema i natjecanja.

U kliničkoj prehrani trenutno nije evidentirana korist ili smisao upotrebe. Teoretski moguće ima pozitivan učinak u procesima koji rezultiraju akumulacijom mliječne kiseline.

Smatra se sigurnom tvari, nema dokazanog negativnog djelovanja, jedina nuspojava su prolazni periferni trnci po tijelu. Trnce je moguće smanjiti ili izbjeći smanjenim pojedinačnim doziranjem.

Proteos Beta alanin sadrži čisti beta alanin, akreditiran prema USP / FCC parametrima kvalitete. Farmaceutske je čistoće, visoke apsorpcije i biodostupnosti.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Beta alanin, dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 300 g | 500 serviranja

Cijena po serviranju: 300 g | 159 kn (1 serviranje – 0,31 kn).

Sastojci: 100% beta alanin.

Sastojci u serviranju (1 mjerica): 1 mjerica = 600 mg.

Upute za upotrebu: konzumirati 1 mjericu (600 mg) 1-5 puta dnevno. Pomiješati s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah.

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali proizvod može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki iz proizvodnog procesa u tragovima.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: beta alanin može izazvati neugodne trnce na perifernim dijelovima tijela. Nuspojava prolazi kroz pola sata od konzumacije i prema dostupnim znanstvenim radovima ne ostavlja posljedice. Kako bi se izbjegla nuspojava potrebno je smanjiti pojedinačno doziranje dok se ne razvije tolerancija. Ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Fenchem, EU.

Proizvođač: Proteos usluge d.o.o., Čulinečka cesta 123, 10000 Zagreb, Hrvatska.

 

2 recenzije za Beta alanin

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.