Beta alanin

  • čisti  beta alanin u prahu
  • farmaceutske kvalitete, bez okusa i mirisa
  • bez ikakvih aditiva i sladila
  • neutralizira mliječne kiseline
  • pozitivna uloga u svim uvjetima anaerobnog metabolizma
  • djeluje na sve sportove snage i izdržljivosti

17,99  (135,55 kn)

Proteos Beta alanin je čisti  beta alanin u prahu, bez okusa i mirisa, bez ikakvih aditiva i sladila, dobro topljiv u vodi.

Beta alanin je neesencijalna aminokiselina, koja u mišićnoj stanici sudjeluje u metabolizmu neutralizacije mliječne kiseline. Količina prirodno prisutna u mišićnim stanicama u uvjetima regularne prehrane je stabilna i nepromjenjiva. Organizam ima kapacitet primiti dodatni beta alanin izravno unesen prehranom. Znanstveni radovi ukazuju na značajno povećanje mišićnih performansi uslijed dodatnog unosa do maksimalnog kapaciteta kojeg mišićna stanica može pohraniti.

Pokazuje pozitivni učinak na sportske performanse u svim sportovima, a pogotovo u sportovima u kojima je velika proizvodnja mliječne kiseline. Sportovi snage i izdržljivosti prema znanstvenim radovima najviše profitiraju od redovite dnevne upotrebe beta alanina.

Preporučeno doziranje je 40-60 mg / kg idealne tjelesne težine dnevno. Pozitivni učinci na performanse se primijete tek nakon 3 tjedna svakodnevnog unosa i zadržavaju se cca 2 tjedna nakon prestanka unosa. Preporuča se konzumirati redovito bez prestanka dok traje sezona priprema i natjecanja.

U kliničkoj prehrani trenutno nije evidentirana korist ili smisao upotrebe. Teoretski moguće ima pozitivan učinak u procesima koji rezultiraju akumulacijom mliječne kiseline.

Smatra se sigurnom tvari, nema dokazanog negativnog djelovanja, jedina nuspojava su prolazni periferni trnci po tijelu. Trnce je moguće smanjiti ili izbjeći smanjenim pojedinačnim doziranjem.

Proteos Beta alanin sadrži čisti beta alanin, akreditiran prema USP / FCC parametrima kvalitete. Farmaceutske je čistoće, visoke apsorpcije i biodostupnosti.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Beta alanin, dodatak prehrani.

Neto količina u pakiranju: 300 g | 100 serviranja

Cijena po serviranju: 300 g | 17,99 eura (1 serviranje – 0,17 eura).

Sastojci:  100% beta alanin.

Sastojci u serviranju (1 mjerica): 1 mjerica = 3 g beta alanina.

Upute za upotrebu: pomiješati 1 mjericu s vodom ili željenom tekućinom i popiti odmah.

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali proizvod može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: Ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Podrijetlo sirovine: Pharmavit, PRC.

Proizvođač: Proteos usluge d.o.o., Čulinečka cesta 123, 10000 Zagreb, Hrvatska.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Beta alanin”