L-karnitin ampula “Karnix”

  • l-karnitin ampula za prije treninga
  • visoki sadržaj kofeina (600 mg / 100 mL). Ne preporučuje se djeci, trudnicama ili dojiljama
  • 1 ampula: 3 g acetil l-karnitin, 1 gram taurin, 1 gram l-lizin, 500 mg beta alanin, 150 mg kofein
  • preporučena dnevna doza pola ampule
  • farmaceutska kvaliteta sastojaka
  • bez šećera, prirodna boja kurkuma, okus limun, sladilo sukraloza
  • hrvatska proizvodnja

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

L-karnitin ampula “Karnix” sadrži kombinaciju 5 aktivnih sastojaka farmaceutskog nivoa kvalitete i doziranja. L-karnitin u Karnix-u dolazi iz acetiliranog oblika (3 grama/ampula) koji je teoretski veće biodostupnosti od klasičnih kristaličnog ili tartarat oblika l-karnitina, teoretski može proći krvno moždanu barijeru i moguće ima utjecaj na proizvodnju energije u neuronima. Formulacija sadrži i kofein (150 mg/ampula) koji doprinosi povećanju budnosti, fokusa i metabolizmu organizma.

L-KARNITIN I FIZIOLOGIJA

L-karnitin u tijelu postoji u dva oblika: l-karnitin i acetil l-karnitin. Oba oblika nastaju sintezom iz aminokiselina lizina i metionina, potom acetilacijom prelaze iz jednog oblika u drugi. Acetilirani oblik teoretski lako može proći krvno moždanu barijeru i postati dostupan neuronima.

Osnovna funkcija l-karnitina je transport masnih kiselina u mitohondrijima stanice za proizvodnju energije. Ne smatra se esencijalnom tvari, obzirom da nastaje u tijelu i nije ga potrebno dodatno unositi za normalnu funkciju organizma. Manjak u organizmu je rijedak i najčešće povezan sa genetskim poremećajima sinteze, korištenjem pojedinih lijekova, u malignim oboljenjima ili u senilnoj dobi kao posljedica kombinacije slabije prehrane i oslabljenog potencijala sinteze organizma.

Simptomi eventualnog manjka se manifestiraju kroz opću mišićnu slabost, poremećaj rada jetre, demenciju i neurološke smetnje, te poremećaj rada srca.

L-KARNITIN AMPULA NAMJENA

Primarna namijenjena Karnixa je upotreba prije treninga ili intenzivne radne aktivnosti. Kombinacija aktivnih sastojaka u dozi prema preporučenom serviranju predstavlja potpuni unos za teoretski maksimalnu energetsku iskoristivost izvedbe treninga. U usporedbi sa doziranjem l-karnitina iz otopine u velikoj boci ili iz praha, l-karnitin ampula predstavlja bitno praktičnije rješenje za brz i jednostavan unos l-karnitina prije treninga. Mali volumen tekućine u ampuli neće opteretiti probavni sustav. Tekućina slobodno prolazi do tankog crijeva u kratkom vremenu, zbog čega se sadržaj iz l-karnitin ampule brzo asporbira. Vrijeme do potpune apsorpcije je okvirno 20-30 minuta.

Iako je cilj upotrebe l-karnitin ampula u sportu povećanje energije i ubrzano topljenja masti tijekom treninga. Do sada su stvarni učinci samog l-karnitina na sportske performanse u principu anegdotalni. Znanstveni radovi na tu temu su vrlo suprotnog mišljenja i neujednačenih rezultata. Najveće razlike u radovima su korištene dozama i formulacije. Čak ako l-karnitin kao dodatak prehrani i djeluje na topljenje masti i povećanje mišićnih performansi, optimalna učinkovita doza, formulacija, način doziranja i vrsta treninga nisu ni približno jasno definirani. L-karnitin ampula “Karnix” osim acetil l-karnitina sadrži i l-lizin, taurin, beta alanin i kofein, sastojke koji se u sportskoj prehrani povezuju sa ubrzanim topljenjem masnih kiselina i povećanjem izvedbe treninga. Teoretski je moguće da ostali sastojci u ovoj kombinaciji i doziranju sinergistički djeluju s l-karnitinom u cilju topljenja masnih kiselina i adaptacije sportskih performansi.

L-KARNITIN I MEDICINA

Osnovna medicinska upotreba l-karnitina je kod genetskih poremećaja sinteze u kojima ga esencijalno nedostaje u organizmu. U medicini se također koristi i kao dodatak osnovnoj terapiji u pojedinim bolestima ili stanjima koja mogu dovesti do deficijencije, poput dodatka u liječenju kardiomiopatija i karcinoma.

Od ostalih upotreba u medicini l-karnitin najviše pozitivnog djelovanja pokazuje u smislu smanjenja općeg osjećaja umora i mišićne slabosti u starijoj dobi, smanjenja tegoba senilne demencije, povećanja osjetljivosti na inzulin i smanjenje glukoze u krvi, mogućeg pozitivnog djelovanja na oporavak srca i mozga nakon infarkta, te na povećanje pokretljivosti spermija u pokušajima liječenja muške neplodnosti. Za medicinsku upotrebu primarno preporučujemo l-karnitin prah jer ga lako može dozirati prema tjelesnoj kilaži korisnika. Alternativa prahu u medicinske svrhe bi bila l-karnitin tekućina.

KARNIX OTOPINA

Karnix je visoko koncentrirana otopina n-acetil l-karnitina, taurina, l-lizin hidroklorida, beta alanina i kofeina. U 25 mL otopina sadrži: 3 grama n-acetil l-karnitina, 1 gram taurina, 1 gram l-lizina, 500 miligrama beta alanina i 150 miligrama kofeina. Prilikom izrade okusa korišteni su aroma limuna, prirodna žuta boja (kurkuma), regulator kiselosti soda bikarbona, konzervans kalij sorbat i sladilo sukraloza. Otopina ne sadrži šećere i defacto je bez kalorija.

Mikrobiološka i pH stabilnost otopine su regulirani sodom bikarbonom, nisko-temperaturnom pasterizacijom i kalij sorbatom. Otopina je u potpunosti proizvedena u Proteos pogonu u Zagrebu.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: Karnix, tekući dodatak prehrani, sa sladilom. Visoki sadržaj kofeina (600 mg/100 mL). Ne preporučuje se djeci, trudnicama ili dojiljama. Okus limun.

Neto količina u pakiranju: 16 x 25 mL ampula | 32 serviranja.

Cijena po serviranju (1/2 ampule): 0,79 eura.

Sastojci: voda, n-acetil l-karnitin, l-lizin hidroklorid, taurin, beta alanin, kofein anhidrid, aroma, regulator kiselosti: natrijev hidrogenkarbonat, konzervans (kalijev sorbat), sladilo (sukraloza), boja (kurkumin).

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati u tragovima mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1/2 ampule): l-karnitin (iz n-acetil l-karnitina) 1500 mg, taurin 500 mg, l-lizin 500 mg, beta alanin 250 mg, kofein 75 mg.

Upute za upotrebu: popiti 1/2 ampule dnevno. Konzumirati bilo kada tijekom dana, prije ili tijekom treninga. Ostatak sadržaja u ampuli zatvoriti čepom.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Mjerica u pakiranju.

Upozorenje: ukoliko ste trudni ili dojite, bolujete od nekih bolesti ili se oporavljate od ozljeda, konzultirajte se s nadležnim liječnikom. Visoki sadržaj kofeina (600 mg/100 mL). Ne preporučuje se djeci, trudnicama ili dojiljama.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Proizvođač: Proteos usluge d.o.o., Čulinečka cesta 123, 10000 Zagreb.

Analitika: Karnix, mikrobiološka analiza.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “L-karnitin ampula “Karnix””

×

Pozdrav!

Za chat kliknite na agenta. Izravan Whatsapp (Viber, Telegram, Signal) broj za kontakt 00385922503889. E-mail za kontakt info@proteos.hr.

× Poštovanje, dostupni smo, kako možemo pomoći?