Energy shot VBR 60 mL

  • napitak s visokim sadržajem kofeina (220 mg/1 bočica)
  • 1 bočica sadrži: kofein (220 mg), acetil karnitin (2 g), arginin (2 g), taurin (1 g)
  • okus maline, sa sladilom (sukraloza), bez umjetnih boja
  • bez šećera
  • aktivni sastojci farmaceutske kvalitete
  • trajanje djelovanja u prosjeku 4-6 sati
  • hrvatski proizvod

1,85  (13,94 kn) 14,15  (106,61 kn)

VBR ENERGY SHOT KOMBINACIJA

VBR energy shot 60 mL je kombinacija 4 aktivna sastojka farmaceutskog nivoa kvalitete i doziranja. Sadrži 220 mg kofeina, 2 grama acetil karnitina, 2 grama l-arginina i 1 gram taurina.

Ukupna kalorijska vrijednost manje od 1 kcal i bez šećera. VBR energy shot kombinacija sastojaka osigurava u prosjeku 4-6 sati budnosti, bez naglog opadanja energije (bez tzv. crash sindroma).

Okusa je maline, minimalno zaslađen sukralozom, sadrži prirodnu boju cikle i u potpunosti je proizveden u Proteos pogonu u Zagrebu.

DJELOVANJE NA ORGANIZAM

Osnovni i dokazano učinkoviti sastojak energy shot VBR-a je kofein u dozi 3 mg/kg tjelesne težine (osoba 70 kg). Doza kofeina 3 mg/kg je nizom radova definirana kao pozitivno učinkovita za budnost, fokus, koncentraciju, motorne sposobnosti, preciznost i brzinu izvršavanja zadataka. Vrijeme djelovanja kofeina iz VBR-a u slučaju prosječne osobe umjereno naviknute na kofein iznosi cca 4-6 sati. Vrijeme potrebno da kofein počne djelovati iznosi 10-15 min, vršnu koncentraciju u krvi postiže nakon 40 minuta.

VBR energy shot ne sadrži šećer, tako da se ne javlja prolazna hiperglikemija i posljedična hiperinzulinemija koja bi rezultirala naglim opadanjem energije, pospanošću i letargijom.

Ostali sastojci, acetil karnitin, arginin i taurin, služe kao mogući pojačivači djelovanja kofeina. Napominjemo da su ograničeni znanstveni zaključci koji bi jasno i ne dvosmisleno potvrdili učinkovitost djelovanja ova dodatna tri sastojka na budnost, fokus i koncentraciju.

MOGUĆNOSTI UPOTREBE

VBR energy shot je primarno stimulator prije treninga. Potrebno je pažljivo planirati vrijeme unosa prije večernjih treninga kako se ne bi remetio san i oporavak nakon treninga.

Može se koristiti i bilo kada tijekom dana ili noći kada je potrebna povišena razina budnosti, fokusa, učinkovitosti, brzine i preciznosti obavljanja zadataka.

Primjeri svakodnevne upotrebe su učenje, ispiti, noćni rad, prevencija umora u vožnji, redukcijske dijete za mršavljenje, manjak sna i unosa hrane u poslovima specijalnih službi, izrazito odgovorni poslovi koji traže visoki stupanj koncentracije i preciznosti poput kirurških struka, vozači autobusnih linija, piloti isl.

TEHNOLOGIJA PROIZVODNJE

VBR energy shot se proizvodi u Proteos pogonu u Zagrebu od sirovina farmaceutskog nivoa kvalitete USP/FCC akreditacije. Stabilnost otopine je osigurana nisko-temperaturnom pasterizacijom, niskom pH vrijednošću otopine i konzervansom kalij sorbatom. Svi sastojci su potpuno sigurni za zdravlje i dolaze u dozama koje kod zdrave odrasle osobe neće izazvati ikakve negativne nuspojave.

 

Deklaracija

Naziv proizvoda: VBR, dodatak prehrani sa sladilom. Visoki sadržaj kofeina (365 mg / 100 mL). Okus maline.

Neto količina u pakiranju: 60 mL (1 serviranje) | 9 x 60 mL u pakiranju.

Cijena po serviranju: 1,85 eura (60 mL).

Sastojci: voda, acetil l-karnitin, l-arginin, taurin, aroma, kofein anhidrid, konzervans (kalij sorbat), prirodna boja (cikla), sladilo (sukraloza).

Alergeni: sirovina ne sadrži alergene, ali može sadržavati mlijeko, jaja, gluten, kikiriki u tragovima iz proizvodnog procesa.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi: 1 bočica (60 mL) = l-karnitin (iz acetil karnitina) 2000 mg, l-arginin 2000 mg, taurin 1000 mg, kofein 220 mg.

Upute za upotrebu: konzumirati maksimalno jednu bočicu dnevno. Preporučeno konzumirati prije fizičke aktivnosti. Može se konzumirati izravno iz bočice ili razrijeđeno kao sok s vodom ili željenom tekućinom. Za osobe slabije naviknutosti na kofein, preporučeno testirati toleranciju isprva s pola bočice.

Napomene: proizvod je dodatak prehrani. Dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena za pravilnu i uravnoteženu prehranu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Upozorenje: ne preporučuje se djeci, trudnicama ili dojiljama.

Uvjeti čuvanja: čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Proizvođač: Proteos usluge d.o.o., Čulinečka cesta 123, 10000 Zagreb.

Analitika: VBR, mikrobiološka analiza.

 

1 recenzija za Energy shot VBR 60 mL

  1. ihorvat

    duplo bolje od red bula

Napiši recenziju