Uskršnja akcija Bjelanjak, Protein Graška, Palatinoza, Instant zob -40 %

facebooktwitterpinterest

Pripremite ovog Uskrsa zdrave proteinske kolače niskog glikemijskog indeksa koristeći Proteos Bjelanjak, Palatinozu, Instant zob ili Protein graška

Proteinska komponenta kolača

Bjelanjak u prahu je čisti protein bjelanjka. Bjelanjak u prahu zbog svojih tehničkih karakteristika i udjela proteina je idealna solucija za nadopuniti udio proteina prilikom izrade kolača, peciva, smoothie-a, ili neke druge vrste hrane u koju inače idu jaja, a izbjegavate korištenje žumanjka. Dakle, ukoliko ste do sada koristili jaja na način da biste iskoristili bjelanjak, a pritom bacili žumanjak, prestanite, jer bjelanjak u prahu je i u varijanti redovne cijene, a kamoli po akcijskoj cijeni od -40% bitno jeftinija i praktičnija opcija. Također, bjelanjak u prahu zbog svojih aminokiselinskih karakteristika je najbolja alternativa whey proteinu ukoliko iz nekog razloga izbjegavate proteine mlijeka, imate problema s tolerancijom laktoze ili kolesterolom u mlijeku. Štoviše, prije proteina sirutke, bjelanjak je bio zlatni standard proteina u sportskoj prehrani.
Naravno, za sve naše vegetarijance i vegane, imamo na akciji i alternativu, čisti izolat proteina graška. Izolat proteina graška, također ima odlična tehnička svojstva za pripremu hrane, bilo da se radi o smoothie-ima, kolačima, pecivima, ili čak krem juhama. Po svojim karakteristikama, radi se o čistom skorom 80% proteinu, niskog sadržaja masti i ugljikohidrata, bez šećera, bez glutena i bez kolesterola. Aminokiselinski profil mu je približno sličan proteinu sirutke i općenito životinjskim proteinima, zbog čega je protein izbora u alternativi životinjskim proteinima. Za sve osobe s određenim intolerancijama na sastojke iz hrane ili s problemima s kolesterolom ili bolestima crijeva, grašak je protein izbora, obzirom da ne sadrži ikakve alergene osim samog graška i lagano je probavljiv za crijeva.

Ugljikohidratna komponenta kolača – niskog glikemijskog indeksa

Pravi kolači su nezamislivi bez šećera! Vjerojatno ste već čuli ovu izreku i onda vas uhvati muka već i na samu pomisao šećera, a kamoli na bijeli kuhinjski šećer. Neki bi rekli smrt najgore vrste. E pa imamo alternativu. Jeste li probali raditi kolače s palatinozom umjesto bijelog šećera i instant zobi u prahu umjesto pšeničnog brašna? Ako niste, vrijeme je da probate!

Palatinoza je idealna zamjena za kuhinjski šećer. Ok, nije baš idealna obzirom da je bitno skuplja, ali sigurni smo da vas to previše i ne zanima kad tražite izvor niskog glikemijskog indeksa, a bilo bi poželjno da i dalje ima tehnička kulinarska svojstva kao bijeli šećer. Palatinoza (tehnički naziv izomaltuloza) se koristi još od 1980tih godina kao alternativa bijelom šećeru u kulinarstvu, po strukturi je spoj glukoze i fruktoze, u prirodi se inače nalazi u medu, otkrili su je Japanci, a GI joj je svega oko 32, što je čini jednom od najsporijih ugljikohidrata uopće. Pogodna je za dijabetičare u prehrani, tehnička svojstva i slatkoća su joj približno jednaki bijelom šećeru (nešto je manje slatka), a ono što je bitno je to da nije sladilo, odnosno i dalje ima energetskih 4 kcal na 1 gram, što znači da je idealna za sve sportove dugog trajanja i izdržljivosti ili u izradi zamjenskih obroka. I ima još jednu dobru karakteristiku, nije kariogena, tj. Streptococcus Mutans, bakterija u ustima odgovorna za nastanak karijesa, ne reagira na nju stoga je bez straha od karijesa mogu koristiti i djeca.

Instant zob u prahu, bilo grubo ili fino mljevena, je čisto zobeno zrno mljeveno u prah bez ikakvih dodataka, u prijevodu možemo slobodno reći da se radi o zobenom brašnu oljuštenog zrna zobi. Za sve koji nisu alergični na zob zbog svog niskog glikemijskog indeksa i zobenog beta glukana koji pozitivno djeluje na kolesterol i razinu glukoze u krvi idealna je kao alternativa pšeničnom brašnu kod svih osoba koje paze na kilažu, imaju problema sa dijabetesom ili samo žele smršavjeti, a strepe pred blagdanskim kolačima. Također, idealna je i kao zamjena za obrok bilo kada tijekom dana, pogotovo ako u shake dodate neki proteinski prah, npr bjelanjak, grašak, sirutku ili kazein.

Akcijski vrijedi do Uskrsnog ponedjeljka, 02.04.2018., iznosi 40% popusta na navedena 4 proizvoda u svim varijantama veličine pakiranja, dostava je kao i uvijek besplatna za sve narudžbe iznad 200 kn. Uz napomenu da se popust ne može zbrajati na aktualni količinski popust od -10 ili -20% na narudžbe preko 1000, tj 2000 kn. Dakle ako naručite više od 2000 kn, dobit ćete 40% popusta na akcijske proizvode, a 20% popusta na sve ostale proizvode.

Još uvijek čitate?

Kolači se neće sami napraviti!

Sastojke naručite na ovom  >linku<

ili nas nazovite na 01/55-20-932