PROTEOS

Proteos je hrvatski brend sportske prehrane u vlasnistvu tvrtke Proteos usluge d.o.o. Svi proizvodi se proizvode u vlastitom pogonu u Zagrebu, na adresi Culinecka cesta 123. U ponudi je široki spektar proizvoda koji pokrivaju cjelokupne potrebe za dodaci prehrani sportaša, profesionalaca i rekreativaca. Sirovine koje koristimo u proizvodnji dolaze od renomiranih proizvođača sirovina iz zapadne europe i svijeta. U odnosu na sve ostale brendove na tržištu razlikuje nas jasno i transparentno prikazano podrijetlo sirovina, način i mjesto proizvodnje. Poslovanje smo započeli 2013. godine. Od onda smo postigli značajan iskorak na domaćem i regionalnom tržištu sportske prehrane i dodataka prehrani, uvelike proširili ponudu proizvoda, te uveli nove standarde i razinu kvalitete na tržištu dodataka prehrani za sportaše u Hrvatskoj.

 

Filozofija

Proteos filozofija pristupa sportskoj prehrani se u cijelosti može svesti na tri aksioma. Više znanosti- više snage – veći rezultat. Od samog početka osnovna misija i filozofija Proteosa je ponuditi tržištu proizvode za koje se zna kako, gdje i od čega se proizvode, koji su utemeljeni na sirovinama kontroliranog porijekla i sustava proizvodnje i koji znanstveno gledano imaju stručnu referencu i dovoljan broj znanstvenih radova koji navode da te supstance rezultiraju značajnom statističkom vjerojatnošću da mogu napraviti razliku i dovesti do većeg rezultata kod sportaša ili poboljšati zdravlje opće populacije. Osim konkretnog rezultata, prijeko potrebno je da supstance budu potpuno sigurne za korištenje i da u nijednom trenutku ne dovode profesionalnog sportaša u rizičnu poziciju na doping testovima, odnosno da su „doping free“. Iskren pristup, transparentno podrijetlo sirovina, vrhunska renomirana kvaliteta sirovina i konačnog proizvoda rezultirala je brzom afirmacijom na domaćem i regionalnom tržištu. Proteos se na tržištu afirmirao kao brend čiji su autori opčinjeni kvalitetom i u čiju su kvalitetu korisnici jednostavno sigurni do te mjere da se nerijetko može čuti „nemoj se zamarati, uzmi Proteos i miran si“.

 

Porijeklo sirovina

Osnovna značajka Proteos brenda je transparentno prikazano podrijetlo sirovina, načina proizvodnje i kvalitete konačnog proizvoda. Ulazne sirovine koje Proteos koristi su podrijetlom iz Zapadne Europe, SAD-a i Dalekog Istoka (Japan, Kina, Indija). Sve sirovine koje dolaze iz organskih tvari (proteini, ugljikohidrati, omega 3 masne kiseline) su podrijetlom iz Zapadne Europe. Sirovine koje se proizvode iz anorganskih tvari dolaze ovisno o dostupnosti, ali uvijek koliko god je to moguce preferiramo zapadnu hemisferu i Japan. Neke tvari (poput aminokiselina) je jednostavno nemoguće pronaći podrijetlom sa Zapada jer se nikome ne isplate proizvoditi na Zapadu i u tom slučaju smo prisiljeni koristiti sirovine s Istoka. Ono što je izrazito važno za naglasiti je da sve sirovine koje Proteos koristi dolaze sa USP (United States Pharmacopeia)/FCC (Food Chemical Codex) ulaznim certifikatima. USP/FCC certifikati su najviša razina kvalitete sirovina koje zahtijeva FDA prilikom uvoza proizvoda u SAD. USP/FCC nivo kvalitete sirovina garantira maksimalnu čistoću i djelotvornost supstanci, što je ujedno i misija Proteos brenda i condicio sine qua non (uvjet bez kojeg se ne može) ukoliko se korisnicima želi ponuditi proizvod vrhunske kvalitete.

Pored svakog proizvoda se nalazi kompletna dokumentacija ulaznih sirovina, što je ujedno i zahtjev HACCP certifikata kojeg posjedujemo, a od nekih zvučnih, renomiranih imena sirovina koje koristimo želimo istaknuti ARLA i Volac whey, Creapure kreatin, Creatine Magna Power, Bouwhuis Enthoven bjelanjak, Ingredia micelarni kazein, Polaris omega 3, InnoBio IBCAA, etc.

 

Kvaliteta proizvodnje

Proteos proizvodni pogon se nalazi u Zagrebu, na adresi Čulinečka cesta 123. Pogon je odobren od strane Sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, Ureda za minimalne tehničke uvjete Grada Zagreba i certificiran je prema HACCP i ISO 9001 standardima. HACCP standard je sustav kontrole kvalitete prema kritičnim točkama i predstavlja nivo kvalitete proizvodnje i prerade hrane postavljen od strane europske EFSA-a i američke FDA agencije. Sustav predstavlja strogi niz kontrola koje isključuju mogućnost kontaminacije i unakrsne kontaminacije sirovina i gotovih proizvoda, njihovu mikrobiološku čistoću, zaštitu od atmosferskih uvjeta, temperature i vlage, pohranu i obradu u kontroliranim uvjetima, te kompletnu sljedivost gotovih proizvoda sve do ulaznih sirovina po LOT brojevima. LOT broj je ključna oznaka gotovog proizvoda i izrazito važna stavka u kontroli kvalitete jer izravno povezuje gotov proizvod s ulaznom sirovinom, što se dokumentira u bazi podataka i ostaje trajno pohranjeno. Ukoliko se posluje propisno prema HACCP sustavu LOT brojem su isključene svake mogućnosti malverzacije u kvaliteti sirovina jer je jednostavnim uvidom u dokumentaciju lako provjerljivo točno od kojih sirovina je gotov proizvod napravljen. Ponosni smo na dosljednost u uvođenju HACCP-a u proizvodnju Proteos brenda i vođenje evidencije LOT brojeva, što nam omogućava da na zahtjev korisnika u svakom trenutku možemo odgovoriti kod kojeg LOT broja ulaznih sirovina je napravljen proizvod kojeg koriste. Poznavajući domaće i regionalno tržište sportske prehrane i dodataka prehrani, možemo slobodno reći da je ovaj nivo kvalitete i pristup proizvodnji presedan na tržištu.

Proteos je brend utemeljen od strane doktora medicine na znanstvenim i stručnim stajalištima s misijom i filozofijom vrhunskog nivoa kvalitete sirovina, proizvodnje, gotovog proizvoda i kompletnog pristupa sportskoj prehrani i zdravom životu općenito. Misiju koju smo sami sebi postavili, filozofiju koja nas na tom putu vodi i beskompromisnu kvalitetu koju smo pritom ostvarili nećemo mijenjati, već ćemo se truditi kontinuirano nadograđivati prateći svjetske trendove u rastu i razvoju sportske prehrane.

Korisnici mogu biti potpuno sigurni u naše proizvode, njihovu kvalitetu i čistoću, zbog naših proizvoda nitko nije i neće pasti na doping testovima, niti na ikakav drugi način ostati oštećen. Proteos pozitivan stav i pristup su krajnji korisnici u relativno kratkom vremenu prepoznali i vjernošću nagradili, na čemu smo neizmjerno zahvalni.

EFSA, ISO, HACCP
zvjezda

Proteos pristup proizvodnji sportske prehrane je novitet na hrvatskom tržištu, budući da je za svaki proizvod potpuno transparentno prikazano porijeklo sirovine i objavljena pripadajuća dokumentacija koja prati istu. Kao proizvođač finalnih proizvoda, naša obveza prema potrošačima je osigurati vrhunsku kvalitetu sirovina i istu bez iznimaka jasno deklarirati. Štoviše, Obzirom da smo domaća tvrtka s pogonom u gradu Zagrebu, korisnici ne samo da znaju gdje, od čega i na koji način se Proteos proizvodi, nego to ujedno mogu lako neposredno provjeriti u našem pogonu. Ovakav pristup proizvodnji je potpuni presedan na hrvatskom tržištu sportske prehrane.

Proteos tim

Proteos tim se sastoji od visoko obrazovanih mladih ljudi iz domene medicine, nutricionizma, sporta, prehrambene tehnologije i ekonomije. Uz kvalitetne proizvode, želja nam je korisnicima osigurati pristup znanstveno utemeljenim informacijama o prehrani i dodacima prehrani općenito. U okviru www.proteos.hr web stranice možete pronaći gomilu znanstvene informacije na tu temu citirane iz vodeće relevantne znanstvene biomedicinske literature.

Kvaliteta

Primjetit ćete da su Proteos proizvodi uglavnom niže cijene u odnosu na slične proizvode stranih brendova. Naša politika cijene je vrlo jednostavna, trudimo se biti što konkurentniji na tržištu, te kod nas korisnik ne plaća ime i marketing nego samu kvalitetu proizvoda. Nadalje, proizvode pakiramo u triplex vrećice koje bitno bolje čuvaju kvalitetu proizvoda do isteka roka trajanja od plastičnih kanti. Na ovaj način niži troškovi proizvodnje znače i nižu cijenu finalnog proizvoda bez da se kompromitira kvaliteta konačnog proizvoda. Osim toga, vrećice su i ekološki daleko prihvatljivije rješenje od plastičnih kanti.